21Ιούλιος

Γάμος και οικονομικές υποχρεώσεις του: Γονείς, γαμπρός, νύφη.

Τα ψέματα τελείωσαν. Η πρόταση έγινε. Το ζευγάρι ξεκινάει από κοινού προετοιμασίες, ψάξιμο, έρευνα κι αναζήτηση, μαζί με γονείς, κουμπάρους και φίλους έτσι ώστε όλα να είναι στην εντέλεια. Για να μην πελαγώσετε, διαβάστε παρακάτω όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν να αναλάβουν οι γονείς του ζεύγους, ο γαμπρός χώρια αλλά και η νύφη επίσης.
Οι γονείς του γαμπρού:
Το νυφικό είναι στις αρμοδιότητές τους. Είτε θέλετε να το νοικιάσετε είτε να το αγοράσετε η πεθερά της νύφης θα το πληρώσει. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να μιλήσει  για το πόσα χρήματα διαθέτουν τα πεθερικά κι έπειτα αν επιθυμεί η νύφη κάτι πιο ακριβό τότε θα πρέπει να καλύψει τη διαφορά. Εκτός από το νυφικό, τα πεθερικά πληρώνουν και όλα τα αξεσουάρ του όπως είναι  το πέπλο, τα γάντια, το γουνάκι αν ο γάμος είναι τον χειμώνα, την κουάφ, τα παπούτσια, τις κάλτσες, τα νυφικά εσώρουχα και φυσικά το ντύσιμο από τα παρανυφάκια (Αν και τις περισσότερες φορές οι οίκοι νυφικών τα κάνουν δώρο μαζί με το νυφικό). Ένα ακόμη από τα έξοδα των γονιών του γαμπρού είναι η κρεβατοκάμαρα που θα έχει το ζεύγος στο καινούργιο τους  σπίτι στην περίπτωση που δεν έχει αγοραστεί ήδη. Τέλος,  οφείλουν να πληρώσουν ακόμη τις βέρες, και το μεταφορικό μέσο που θα πάει ο κουμπάρος με τον γαμπρό στην εκκλησία.
Οι γονείς της νύφης:
Οι γονείς της νύφης αναλαμβάνουν την επίπλωση του σπιτιού, ακόμη την δεξίωση που θα ακολουθήσει μετά τον γάμο, αν και στις μέρες μας, συνηθίζεται να πληρώνει η κάθε οικογένεια για τους δικούς της καλεσμένους. Επιπλέον, το μεταφορικό μέσο που θα μεταφέρει την νυφούλα στην εκκλησία και μετά το τέλος της δεξίωσης το ζευγάρι στο σπίτι του, είναι μέσα στα καθήκοντά τους. Όλα τα αξεσουάρ του γαμπριάτικου κουστουμιού όπως το πουκάμισο, την γραβάτα, τα μανικετόκουμπα, τις κάλτσες, τα παπούτσια και το ρολόι τα αναλαμβάνουν αποκλειστικά και κατόπιν συνεννόησης με το ζευγάρι τα πεθερικά του γαμπρού
Το ζευγάρι:
Όλα τα έγγραφα που αφορούν τον γάμο μαζί με τα παράβολα, τα προσκλητήρια και τις μπομπονιέρες, τον φωτογράφο για τις φωτογραφίες και το βίντεο καθώς επίσης και το άλμπουμ με τις φωτογραφίες που θα χαρίσετε στους κουμπάρους, το δώρο του κουμπάρου ή των κουμπάρων σε περίπτωση που είναι περισσότεροι, είναι μερικά από αυτά που πληρώνει από κοινού το ζευγάρι. Στη συνέχεια, ο στολισμός του χώρου όπου θα γίνει ή δεξίωση, η μουσική κάλυψη, τα πυροτεχνήματα, αν έχετε, και γενικά εκείνους που θα αναλάβουν το event του γάμου σας, οφείλει να τα καλύψει το ζεύγος. Τέλος, ο γαμπρός κι η νύφη πληρώνουν τον στολισμό του μεταφορικού μέσου που θα μεταφέρει την νύφη στην εκκλησία και την γαμήλια τούρτα.
Η νύφη:
Όσον αφορά τη νύφη, το μακιγιάζ, το νυφικό χτένισμα και τα δοκιμαστικά που θα κάνει μέχρι να βρει αυτό που επιθυμεί, καθώς επίσης και το δώρο που θα πάρει στον μέλλοντα σύζυγό της,αν το επιθυμεί, την αφορούν κι έτσι καλό θα ήταν να προνοήσει καταλλήλως.
Ο γαμπρός:
Ο γαμπρός αναλαμβάνει το γαμπριάτικο κουστούμι, τη νυφική ανθοδέσμη και το γαμήλιο ταξίδι, στην περίπτωση που το ζευγάρι επιθυμεί και μπορεί να λείψει για κάποιες μέρες μετά το γάμο τους.
Μελετήστε προσεκτικά τις οικονομικές υποχρεώσεις που έχετε να αναλάβετε έτσι ώστε να αποφευχθούν οποιεσδήποτε παρανοήσεις μεταξύ των οικογενειών, αλλά και για να μπορέσετε να ξεδιαλύνετε το τοπίο για όσα πραγματικά ισχύουν και διέπουν το μυστήριο αυτό σε όλο του το φάσμα!

Posted in Προτάσεις με άποψη...