07Μαϊος

Γιατί αγαπάμε να παντρευόμαστε;

Γιατί αγαπάμε να παντρευόμαστε;
«...Αν τύχει κάποτε μάλιστα να συναντήσει το ίδιον εκείνο το πραγματικό του ήμισυ, τότε πλέον η συγκίνησή τους είναι εξαιρετική από το αίσθημα στοργής, κοινής καταγωγής, έρωτος...
Ούτε στιγμή, θα έλεγα, δε δέχονται ν’ αποχωρισθούν.»
                                                                  Συμπόσιον, Πλάτωνας – Περί Έρωτος .......
Η ανάγκη και η ορμή να γνωρίσουμε κάτι καινούριο και να το μάθουμε, η πρωταρχική μας φύση ότι κάποτε ήμασταν ολόκληροι κι από τότε που μας χώρισαν, κάνουμε ένα συνεχές ταξίδι προς την εύρεση του άλλου μας μισού, του ολόκληρου λοιπόν ο πόθος και η ορμή έχει το όνομα έρως...
Η κινητήριος αυτή δύναμη που αναμοχλεύει όλες τις όμορφες ιδέες που κατοικούν και προϋπάρχουν στην ψυχή μας, βρίσκει στέγη στο πρόσωπο και στο κορμί ενός άντρα και μιας γυναίκας κι έτσι ενώνονται οι άνθρωποι και λειτουργούν σαν ένα. Γινόμαστε εκλεκτικοί στο κυνήγι της απόλυτης ευτυχίας, στοχεύουμε στη δημιουργία μιας αληθινής συναισθηματικής σχέσης με γερό θεμέλιο, με απώτερο στόχο να πάμε ένα ακόμη βήμα προς την ωριμότητα και την αυτοβελτίωση.
Πάντοτε οι άνθρωποι επιζητούσαν την ολοκλήρωση αυτή και μάλλον θα συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο δεσμεύονται διαφέρει ανάλογα τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα, τις οικογενειακές και κοινωνικές καταβολές, τα πιστεύω και πολλά άλλα ακόμη. Είτε είναι γάμος, είτε σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, είτε απλά συγκατοίκηση, χωρίς ίχνος επισημοποίησης, ο κάθε ένας από εμάς αποφασίζει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να βρει μια θέση στη ζωή του άλλου κι έτσι να ολοκληρωθεί.
Η αληθινή αγάπη, η ανιδιοτελής προσφορά, το στήριγμα στα εύκολα και στα δύσκολα, οδηγούν πολλά ζευγάρια στα σκαλιά της εκκλησίας. Η διαφορετικότητα, το ιδιαίτερο ύφος και στυλ του κάθε ζευγαριού αντικατροπτίζεται απ’ τις επιλογές που θα κάνουν την πιο σημαντική μέρα της ζωής τους.
Υπερβολικοί ή μη, παραμυθένιοι ή όχι, απλοί, χαλαροί, ιδιαίτεροι ή ευφάνταστοι οι γάμοι δεν θα πάψουν ποτέ να αποτελούν τη σφραγίδα για τη δημόσια παραδοχή ότι ο έρωτας είναι εδώ και αγωνίζεται ενάντια στις αντιξοότητες της εποχής, προσφέροντας μια αίσθηση αθανασίας έτσι όπως μόνο αυτός ξέρει... απόλυτα κι αληθινά!

Πηγή για εικόνες:
Denver Post via Getty Images
Don Slabicki/ AP Photo
Popperfoto
www.howstuffworks.com
 www.pinkcakebox.com
www.ohifront.wordpress.com

Πηγή πληροφοριών: Έφη Σαρηγιαννίδου, Οικογενειακή ΣύμβουλοςPosted in Προτάσεις με άποψη...