15Ιούλιος

Ποιές είναι οι ιδανικές συνθήκες που διατηρούνται τα κουφέτα;

Ένα μεγάλο άγχος, κυρίως κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, είναι το πως θα διατηρήσετε τα κουφέτα του γάμου ή της βάπτισης σας, έτσι ώστε να μην αλλοιωθούν ούτε στο ελάχιστο. Ακολουθώντας απλές οδηγίες τα κουφέτα μπορούν να διατηρηθούν σε άριστη κατάσταση. Τα κουφέτα διατηρούνται πάντα σε....
...ξηρό και δροσερό περιβάλλον, χωρίς υγρασία, με θερμοκρασίες μέχρι 26 °C. Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση τους στο ψυγείο λόγω της υγρασίας. Η απότομη μεταβολή θερμοκρασίας δημιουργεί συστολή και διαστολή στο εσωτερικό περιεχόμενο του κουφέτου και συγκεκριμένα στη σοκολάτα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρήγματα στην εξωτερική επίστρωση ζάχαρης του κουφέτου. Σε καμία περίπτωση κατά την διάρκεια μιας υψηλής θερμοκρασίας δεν θα πρέπει να μετακινήσετε το προϊόν σε χώρο που θα έχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας, για παράδειγμα από πολλή ζέστη σ' έντονο κρύο.
    Η υψηλή θερμοκρασία, μεγαλύτερη από 35 °C, προκαλεί ρήγματα στο εξωτερικό του κουφέτου ή λεκέδες στην επιφάνειά του, από τα έλαια και τα λιπαρά της σοκολάτας και του αμυγδάλου. Ο χώρος αποθήκευσης ή προβολής τους θα πρέπει να ελέγχεται ως προς τη θερμοκρασία του και την έκθεσή του στον ήλιο.
  Η υγρασία είναι πάντοτε ο μεγαλύτερος εχθρός όλων των τροφίμων. Ο χώρος που θα αποθηκεύεται ή θα προβάλλεται το προϊόν θα πρέπει να είναι ξηρός και να ελέγχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα το επίπεδο υγρασίας του από εσάς τους ίδιους. Επειδή η υγρασία επικάθεται στην εξωτερική επιφάνεια και καθώς η ζάχαρη έχει πόρους και την απορροφά, αρχίζουν τα προβλήματα με το μούχλιασμα  και το κιτρίνισμα καθώς επίσης και με την εμφάνιση ζωικών οργανισμών.
     Τα κουφέτα που περιέχουν σοκολάτα είναι πιο ευπαθή στις θερμοκρασιακές μεταβολές σε σχέση με τα αμυγδάλου. Γι’ αυτό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, καλό θα ήταν να μην επιλέγετε τα κουφέτα με σοκολάτα.
Όποια κι αν είναι η επιλογή σας, αν είστε προσεκτικοί και τυπικοί, ως προς τη συντήρησή τους, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα ενώ θα απολαμβάνετε τα νόστιμα κουφέτα σας στις πιο όμορφες στιγμές της ζωής σας!

Posted in Προτάσεις με άποψη...